PROTOKÓŁ WYKONANIA USŁUGI DDD
PROTOCOL OF PERFORMANCE OF THE DDD SERVICE
Protokół wykonania usługi w zakresie ogólnie pojętego DDD. Od 2004 roku, czyli od wejścia Polski do UE taki protokół był standardem w branży, a szczególnie w zakładach przemysłu spożywczego. Zaczął się obowiązek pisania, gdzie, komu, kiedy i czym, jakie stężenie preparatu zastosowano, jaki był czas ekspozycji preparatu, jakie wydano zalecenia. Wszystkie czynności technika pest control muszą być jawne i szczegółowo opisane w takim raporcie. Obecnie dezynsektor nie może odpowiedzieć, że skład preparatu to jego tajemnica. Życie i zdrowie zatrutego człowieka jest ważniejsze niż jego tajemnica preparatu. Obecnie po wprowadzeniu HACCP i innych standardów jakości jak np BRC, czy IFS, to przekaz informacji o zwalczaniu szkodników w zakładzie stał się opasłą książką z mnóstwem załączników, prognoz i przewidywanych działań zapobiegawczych oraz interwencyjnych. Tu już potrzebna jest duża wiedza.
Eksponat przekazał do Muzeum DDD Krzysztof Karkoszka z firmy “OVERLAND” ze Świętochłowic. Nr. ewidencyjny 1588.