Ta witryna internetowa korzysta z plików cookies. Pozostając na niej wyrażasz zgodę na korzystanie z cookies.

Przeglądarka internetowa umożliwia zablokowanie plików cookie.

Zamknij [X]

Szczegóły eksponatu: ŻYWNOŚĆ I JEJ ZABEZPIECZENIE Paweł Bojarski 1947

Poniżej przedstawiam Państwu zdjęcia oraz opis eksponatu, po zalogowaniu możecie dodawać swoje komentarze. W razie pytań zapraszam do formularza kontaktowego.
ŻYWNOŚĆ I JEJ ZABEZPIECZENIE Paweł Bojarski 1947 Powiększ do pełnego rozmiaru

ŻYWNOŚĆ I JEJ ZABEZPIECZENIE Paweł Bojarski 1947

Książka wydana w 1947 roku opisuje ogólne zagadnienia związane z marnotrawstwem i psuciem się żywności. Autor przedstawia rys historyczny koserwowania żywności i przechodzi do chłodnictwa, jako sprzymierzeńca w przechowalnictwie żywności. Omawia też wysokie temperatury potrzebne do sterylizacji i konserowania żywności. Opisuje suszenie, wędzenie, sól, ocet i cukier jako niezbędne starodawne sposoby do utrwalania żywności. Przedstawia szkodniki zwierzęce zagrażające żywności, szczury, myszy, owady i inne szkodniki zbóż i warzyw. Książka zawiera 128 stron, a słowo wstępne napisał minister aprowizacji W. Lechowicz.

Eksponat przekazała do Muzeum DDD Firma  „AGROPEST”  z Łodzi. Nr. ewidencyjny 1293.

Więcej szczegółów

Dodawanie komentarzy dostępne po zalogowaniu!

Napisz swoją recenzję

ŻYWNOŚĆ I JEJ ZABEZPIECZENIE Paweł Bojarski 1947

ŻYWNOŚĆ I JEJ ZABEZPIECZENIE Paweł Bojarski 1947

FOOD AND ITS PROTECTION Paweł Bojarski 1947

Napisz swoją recenzję