Ta witryna internetowa korzysta z plików cookies. Pozostając na niej wyrażasz zgodę na korzystanie z cookies.

Przeglądarka internetowa umożliwia zablokowanie plików cookie.

Zamknij [X]

Szczegóły eksponatu: DOKUMENTACJA GMP - GHP DLA PIEKARNI ROK 2004

Poniżej przedstawiam Państwu zdjęcia oraz opis eksponatu, po zalogowaniu możecie dodawać swoje komentarze. W razie pytań zapraszam do formularza kontaktowego.

DOKUMENTACJA GMP - GHP DLA PIEKARNI ROK 2004

Dokumentacja GMP i GHP na dysku CD sporządzona na podstawie dokumentacji sanitarnej według zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) według koncepcji Barbary Jackiewicz. Zawiera instrukcje i formularze służące do dokonywania zapisów potwierdzających wykonanie danej czynności czy pomiaru - program łatwy w obsłudze, posiada możliwość edytowania i wydruku instrukcji oraz dokumentacji z programu MS Word. Dokumentacja opracowana pod kątem piekarni. Wówczas w 2004 roku, gdy Polska przystępowała do Unii Europejskiej, mało kto wiedział jak sporządzić Program Ochrony przed Szodnikami dla Piekarni. Takie opracowania komercyjne wyznaczały kierunki tworzenia programów zwalczania szkodników. Byl cały szereg dyskusji jak zwalczać, aż opublikowano Rozporządzenie WE nr 852 w którym zapisano, że nikogo nie interesuje, jak zwalczać, tylko należy podjąć działania zmierzające do wyeliminowania szkodników żywności w chronionym zakładzie, ustanawiając (CCP) Krytyczne Punkty Kontroli i prowadzić Księgę Kontoli tych punktów. Ogólny przekaz tego Rozporządzenia można zapisać w jednym zdaniu; W Piekarni ma nie być szkodników żywności!

Eksponat przekazał do Muzeum DDD Tadeusz Karpiński z Wilanowa. Nr ewidencyjny 1531.

Więcej szczegółów

Dodawanie komentarzy dostępne po zalogowaniu!

Napisz swoją recenzję

DOKUMENTACJA GMP - GHP DLA PIEKARNI ROK 2004

DOKUMENTACJA GMP - GHP DLA PIEKARNI ROK 2004

GMP DOCUMENTATION - GHP FOR BAKERIES YEAR 2004

Napisz swoją recenzję