Ta witryna internetowa korzysta z plików cookies. Pozostając na niej wyrażasz zgodę na korzystanie z cookies.

Przeglądarka internetowa umożliwia zablokowanie plików cookie.

Zamknij [X]

Szczegóły eksponatu: SZKODNIKI ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH autor JERZY DYJECIŃSKI

Poniżej przedstawiam Państwu zdjęcia oraz opis eksponatu, po zalogowaniu możecie dodawać swoje komentarze. W razie pytań zapraszam do formularza kontaktowego.

SZKODNIKI ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH autor JERZY DYJECIŃSKI

SZKODNIKI ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH  Jerzego Dyjecińskiego wydana przez Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego i Spożywczego w 1964 roku. stron 280, nakład 4 000 egz. Książka zawiera omówienie szkodników żywności, bezkręgowców i kręgowców występujących w Polsce, ich biologii, oraz metod wykrywania i zwalczania. Omówione zostały również środki chemiczne stosowane wówczas w walce ze szkodnikami. Książka była przeznaczona dla pracowników spichrzów i magazynów żywności, oraz dla uczniów technikum przemysłu spożywczego

Eksponat przekazał do Muzeum DDD Tadeusz Karpiński z firmy DEZYDER z Warszawy. Nr. ewiden. 148.

Więcej szczegółów

Dodawanie komentarzy dostępne po zalogowaniu!

Napisz swoją recenzję

SZKODNIKI ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH autor JERZY DYJECIŃSKI

SZKODNIKI ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH autor JERZY DYJECIŃSKI

PESTS OF FOOD by JERZY DYJECIŃSKI 1964

Napisz swoją recenzję